Дарик Варна награди политическите Сульо, Пульо и Танас
Дарик Варна награди политическите Сульо, Пульо и Танас / netinfo
Звездата от „Биг Брадър” 3 Пламен Върбанов спечели награда за най-слабо представяне на местните избори в кампанията на Дарик Варна „Имената ви не запомних”. Тя беше насочена към политическите Сульо, Пульо и Танас, които успяха да съберат най-малко гласове за кмет, районен кмет и общински съветници. Наградите бях връчени днес от екипа на Дарик на победителите. Всички отличени получиха указ за първенци и урна с броя на подадените за тях бюлетини. Резултатите им бяха прочетени от говорителя на общинската избирателна комисия Кристиян Богоев.

Пламен Върбанов беше издигнат за кандидат за кмет на Варна от "Републиканско-демократическо движение на всички отрудени и обременени”. В оспорвана надпревара с още 13 конкуренти той успя да събере 194 гласа. Резултатът му е с 24 гласа по-висок от представянето му на изборите през 2003 година. В кампанията си Пламен е инвестирал 400 лева, с които отпечатал 20 000 листовки. Той определи представянето си като успех заради съотношението между гласове и вложени пари. В момента Пламен е безработен и си търси работа. Изискванията му са сериозни, защото има висше образование, сертификат за трети помощник-капитан и владее английски език.

Пламен Върбанов получи и наградата на съпартиеца си Дойчин Панайотов, който не се яви на награждаването. Той беше отличен в категорията „Сульо, Пульо и Танас правят избори за районен кмет”. За Панайотов гласа си дадоха само 13 негови съкварталци в „Аспарухово”. Кандидатурата му е била толкова конспиративна, че дори жена му не е разбрала за нея, разказа Пламен Върбанов.

В категорията „Сульо, Пульо и Танас правят избори за общински съвет” наградата отиде при партията „Кредитор на доверие”, за която гласуваха 55 варненци. Призът получи водачът на листата Йордан Пеянски. Той призна, че дори не е познавал втория кандидат за общински съветник в нея Сашка Коева и не е сигурен дали тя въобще е гласувала. Двамата подържали връзка по телемост по време за кампанията. За реклама Пеянски е изхарчил 100 лева за листовки.

Как отличените приеха признанието и наградитe ни - чуйте в звуковия файл!