Дамите от ГЕРБ Варна организират балове за абитуриенти в неравностойно положение
Дамите от ГЕРБ Варна организират балове за абитуриенти в неравностойно положение / Petel.bg

Абитуриентите от СУПЦ „Анастасия д-р Железкова” ще имат истински бал благодарение на дамската организация към ГЕРБ – Варна. 23-ма завършващи младежи ще бъдат подпомогнати със средства, официални облекла и обувки, а шесте момичета ще получат бижута и професионални прически.

Дарителската инициатива на варненските жени от ГЕРБ стартира на 8 март с благотворителен бал, на който бяха събрани общо 3000 лева за абитуриентите от помощния център. Парите ще бъдат похарчени на два етапа, съобщи областният лидер на управляващата партия Павел Димитров. За бала с домакин президента на България Росен Плевнелиев, който ще се проведе на 30 май в Бояна, ще бъдат изразходени 75% от сумата. Останалите 25% ще отидат за организирането на бал във Варна, насрочен за 22 юни. На децата, някои от които са със сериозни физически и психически увреждания, допълнително ще бъде осигурено всичко необходимо, за да отбележат подобаващо своя старт в живота.

И други дарители – фирми и граждани - помагат за празника на младежите от дома, съобщи директорът на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова” Пламен Петров.
На връщане от президентския бал младежите ще имат възможността да посетят знакови исторически места в страната. Екскурзията до Троянския манастир, Търново и Арбанаси също е обезпечена финансово от „Жени ГЕРБ - Варна”, похвали се д-р Лидия Маринова – организационен секретар на дамската организация.

На пресконференцията присъства и депутатът Даниела Петрова, която информира за още една благородна инициатива. За 55 деца от социално слаби семейства в региона ще бъде организиран абитуриентски бал на 28 май. Освен помощ за официалните си облекла, младежите ще се радват на компанията на звезди от шоубизнеса, които са заявили желание да веселят абитуриентите без хонорар.

След еуфорията от баловете ще бъде организирана трудова борса за младежите, на които дамите от ГЕРБ са се заели да помагат, съобщи още Даниела Петрова. По думите й, абитуриентите от СУПЦ, както и други деца в неравностойно положение от региона, ще получат възможност за реализация според тяхното желание и потенциал.