“Далкия” намали цената на топлата вода за клиентите на “Топлофикация Варна”
“Далкия” намали цената на топлата вода за клиентите на “Топлофикация Варна” / netinfo
Новият собственик на “Топлофикация Варна” – “Далкия Интернешънъл”, взе решение за определяне на горна граница на цената за загряване на 1 куб.м топла вода. Цената е фиксирана на 7,40 лв. за куб.м. и потребителите ще усетят промяната още с получаването на сметките си за месец юни. Изразходваните суми над фиксираната цена ще се поемат от компанията, съобщиха от там.

От новата, по-ниска цена ще се възползват по-голяма част от клиентите на “Топлофикация Варна”, които до този момент са заплащали повече от 7.40 лв. за куб.м. топла вода. Това фиксиране на цената няма да засегне потребителите, които са заплащали по-ниска цена за куб.м. топла вода.

Целта на промяната е клиентите на “Топлофикация Варна” да ползват топла вода, без да се притесняват от различни ценови нива. Фиксирането на горна граница на цената е една от първите стъпки, предприети от френската енергийна компания, след като тя придоби окончателно правото на собственост върху 100% от акциите на “Топлофикация Варна” ЕАД през април тази година.