Черния Роди подписа споразумение за ефективна присъда
Черния Роди подписа споразумение за ефективна присъда / netinfo

След общинските съветници Веселин и Христо Данови, чиито споразумения за ефективни наказания бяха одобрени от Окръжния съд и влязоха в сила, споразумение за присъда от една година и 11 месеца подписа и  Радослав Калчев. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

42-годишният варненец, по-известен с прякора "Черния Роди", се яви доброволно във Варненска окръжна прокуратура. Той е 19-ят обвиняем по мегадознанието, разследващо дейността на престъпната група, ръководена от общинските съветници Славков и Данов. Калчев призна вината си за участие в организираната престъпна група с Веселин Данов, Недялко Цвятков и други лица, през периода септември 2004-та - ноември 2006 година.

В средата на май тази година прокуратурата поиска Радослав Калчев да бъде задържан под стража заради системното неизпълнение на пробационните мерки, присъдени му след условното предсрочно освобождаване от присъда за наркопрестъпление. В периода на неизтърпения остатък от наказанието в размер на година и 5 дни той системно се е отклонявал от определените му две пробационни мерки. На това основание съдът е определил, че този остатък Калчев ще изтърпи ефективно. Той беше обявен за общодържавно издирване до днес, когато доброволно се яви в прокуратурата.