Бутикови бойлери с уникални рисунки за рождения ден на Елдоминвест
Бутикови бойлери с уникални рисунки за рождения ден на Елдоминвест / netinfo
Петима възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна рисуваха върху бойлери, произведени от Елдоминвест. По този начин от фирмата отбелязаха своя 21-я рожден ден. Кристина Димитрова, Вероника Попова и Йоана Калудова от ХІ клас и Методи Петров и Симеон Йорданов от ХІІ клас развихриха въображението си на тема „Екология – Планета Земя”. С цветни спрейове те нарисуваха цветя, палми, космос и красиви видения на необичайните платна с овална форма, закачени на оградата на предприятието Елдоминвест и събраха публика от минувачи на нетрадиционния хепънинг.

Петте бойлера, превърнати в произведения на изкуството, заминаха за 5 дома за деца, лишени от родителски грижи в различни краища на страната – Попово, Омуртаг, Берковица, Брацигово и Стара Загора. Там, освен топлина, нарисуваните бойлери ще даряват радост и надежда.

В програмата по случай пълнолетието на Елдоминвест беше включено и разглеждане на цехове, демонстрации на уникалната система за безопасност на бойлерите на Елдоминвест в лабораторни условия и пресконференция с управителя Цветан Велковски и тримата му заместници: Пенка Стоянова – по финансовата част, инж. Димитър Голодов - по производствено-техническата дейност и инж. Йонка Велковска - по търговската дейност, маркетинга и рекламата.

Преди 21 години Елдоминвест стартира със скромния капитал от 2000 неденоминирани лева, за да може днес да обяви капитал от 5 милиона лева. По онова време основни в продуктовата гама на фирмата са скейтбордовете и стелажите. Днес са бойлерите – над 200 модела.

20 милиона лева са инвестициите за последните 4 години, съобщи Пенка Стоянова. 10% е бил годишният растеж на производството през последните години, но тази година се очаква той да е 7-8%. Причината е в поскъпването на суровините и горивата. Като пазарен лидер Елдоминвест компенсира с намалението на собствената си печалба, за да не се покачват цените за крайния потребител.

30% от продукцията е за износ.

Благодарение на плътната топлоизолация от директно шприцван безфреонов пенополиуретан топлинните загуби са под допустимите европейски норми. През 2008 година продължава стартираната преди пет години инвестиционна програма за модернизация на производството, включително и нови производствени помещения. До края на годината застроените производствени площи ще се увеличат с 4 декара.

С производството на енергоспестяващи бойлери от фамилията „Дипломат Океан” „Елдоминвест” постави началото на дългосрочна програма за енергоспестявяне.

От есента варненската фирма ще стартира кампания, свързана с екологията и пестенето на електроенергия.

50 модела са бойлерите, които се топлят от слънчеви панели, обяви инж. Голодов.

Малките готварски печки Дипломат и плотовете за вграждане са другите специалитети на фирмата. Новост са плотовете за вграждане в яхти, които се радват на голям интерес от производителите на морски съдове.

На 22 юни сутринта започна традиционният открит футболен турнир послучай годишнината на Елдоминвест, който се провежда за трети път и по всичко личи, че ще се превърне в традиция. Мястото е новият общински спортен комплекс в кв. „Младост” в морската столица. В него участие вземат представителни отбори от медии, институции и най-авторитетните варненски фирми, които са и партньори на Елдоминвест. Финалите ще бъдат на 29 юни, неделя.