Бременни нахлуват в Театъра
Бременни нахлуват в Театъра / Автор на снимката: Симеон Лютаков
Бременни жени кършат снаги в Театъра
62104
Бременни жени кършат снаги в Театъра
  • Бременни жени кършат снаги в Театъра

Бременни жени нахлуват тази вечер в Театъра. Четири талантливи дами излизат на сцената, за да представят „Гимнастика за бременни“ - първата премиера на Драмата за тази година. С големи кореми ще се появят Милена Кънева, Даниела Викторова, Веселина Михалкова и Биляна Стоева, а  компания ще им правят Теодор Папазов, Владислав Виолинов и Пламен Димитров.

Автор на сюжета е актрисата Здрава Каменова, а режисьор – Калин Ангелов, които вече са един утвърден тандем. Сценографията и костюмите са дело на Никола Налбантов, музиката е на Мартин Каров.

Предпремиерата на постановката е тази вечер от 19 часа на Основна сцена. Първата и втората премиера са съответно на 4-ти и 8-ти март.

Те са четири жени - бременни и с едно и също име. Но същевременно с много различни характери. Едната е прекалено шумна, другата – вечно замислена и отнесена, третата е недоволна, суетна и нервна, а четвъртата е самотна и много интелигентна. Запознайте се с четирите Марии от най-новия спектакъл на Варненския театър „Гимнастика за бременни“. Само няколко месеца след като постановката излиза в НАТФИЗ, режисьорът Калин Ангелов е поканен да я постави и на варненска сцена.

Калин Ангелов: „На мен никога не ми се е случвало в кратък период от време да работя два пъти по един и същ текст и никога не съм си мислил, че това ще ми се случи. Предложението беше много изкусително и обещах, че ще си помисля. Около два месеца си мислех, докато не дойдох тук да гледам премиерата на „Вуйчо Ваньо“. След като гледах премиерата, взех решението. Видях една трупа, едни хора, в които повярвах, че заедно с тях ще тръгнем по друг път.

"Гимнастика за бременни" не е комедия като "лимонадка през август" - пиеш я и после забравяш. Тя е чаровна комедия, в която смешното се преплита с чисто човешкото отношение към съвременните проблеми.

Калин Ангелов: „Гледните точки са резки и това, че не са по логика на психологическото водене на действието, не означава, че не са достоверни. Точно обратното. Тук се иска максимална искреност на актьора, а аз допълнително ги натоварвам с още по-сложни задачи, защото търся от тях и музикалност, и пластичност. Искам да пеят, да танцуват, да владеят и да демонстрират някои техники от клоунадата.

Целия репортаж за "Гимнастика за бременни" можете да чуете в прикачения звуков файл.