Бивш жандармерист застава пред съда за шофиране след почерпка
Бивш жандармерист застава пред съда за шофиране след почерпка / netinfo
Бивш служител на жандармерията във Варна ще се изправи днес пред Районния съд за да отговаря за шофиране с над 1,2 алкохол и възпрепятстване на органите на властта.

Случаят е от ноември 2007 г. След употреба на алкохол, обвиняемият М.В. се качва в автомобила си с намерение да отиде до денонощен супермаркет. Поради несъобразената скорост на влизане в завой и влиянието на алкохола, пред входа на магазина на ул.”Дрин” автомобилът “Ауди” катастрофира. При удара пада регистрационната табела на колата и се огъват поставените на тротоара метални колчета.

Малко след инцидента М.В. е засечен от автопатрул, но не спира на подадения от полицаите светлинен и звуков сигнал. След преследване по бул.”Сливница”, близо до пожарната, М.В. губи контрол над автомобила и се блъска в бордюра. Проверката с дрегер установява наличие на алкохол 0,98 промила, а кръвните тестове показват 1,40 промила.

Заседанието на Варненския районен съд миналия месец бе отложено заради неявяване на обвиняемия. Тогава съдът измени мярката за неотклонение на 24-годишния бивш жандармерист от “подписка” в “парична гаранция” в размер на 150 лв.