Бивш депутат на „Атака” : Волен Сидеров е национален предател
Бивш депутат на „Атака” : Волен Сидеров е национален предател / DarikNews.bg, архив

Варненският депутат от „Атака” в предишния парламент Димитър Карбов, който впоследствие напусна парламентарната група, нарече Волен Сидеров национален предател в ефира на Дарик Варна. Той обясни, че не е изненадан от поведението на лидера на партията, но е удивен от агресивното му поведение и „от това, че наема частни охранители и се държи като мутра”.

„В него има комплекс от Бойко Борисов. Разказвал ми е какъв пистолет, каква бронежилетка имал Борисов. Сега развива този комплекс - вижда се като мутра, която със своите гавази излиза на улицата и раздава правосъдие. Това е вандалско улично поведение, не политическо, в парламента е същото – крайно недостойно държание”, коментира Карбов. Той сподели, че навремето е напуснал групата на „Атака” не заради това, че се разграничава от национализма и патриотизма, а заради Волен Сидеров. 

„Във всеки от нас има търпение, което има граница. Моето търпение преля от многото лъжи, една от които са договорите за поръчителство, които бяха фалшифицирани и депутатите от „Атака” попаднаха в зависимост от лидера си”, обясни Карбов и посочи, че ГЕРБ не носят никаква вина за разпадането на парламентарната група на партията.

Според бившия депутат от „Атака” е малко вероятно партията да влезе в следващ парламент заради негативното отношение, което има в обществото спрямо Волен Сидеров.

„Никой не е очаквал, че „Атака” ще застане на страната на своите кръвни врагове. Българският народ разбра какво е в основата на тази подкрепа, която „Атака” даде на кабинета на Орешарски, като надмощието е на ДПС”, заяви Карбов. 

По негови думи хората, подбрани в листата на „Атака” за 42-тото Народно събрание, са служители на партията, което на практика е еднолично управление на една фирма.

Варненецът смята, че у нас ще има предсрочни избори, тъй като напрежението е огромно, а след отношението на БСП и ДПС хората няма да оставят нещата в настоящото положение.