Април – месецът на първите слънчеви бани
Април – месецът на първите слънчеви бани / netinfo

Месец април няма да ни изненада нито с много топли, нито с прекалено студени дни. Средната температура ще си е съвсем в нормата – между 10 и 12 градуса по Черноморието. Някои варненци със сигурност ще направят първите си слънчеви бани, тъй като в някои от дните температурата ще достигне 25 градуса.
Времето през първото десетдневие ще бъде доста променливо. Облаците ще имат доста работа над Варна през този период. Около 4-5 април ще се установи слънце, а след това ще превали дъжд. В този период средната температура по крайбрежието ще бъде между 13 и 16 градуса.
Началото на второто десетдневие ще бъде облачно. Около 15-16 април температурите ще са сравнително ниски, възможни са и превалявания. Втората половина на десетневието ще бъде слънчева, а температурите ще се повишат. Времето по великденските празници ще бъде благоприятно както за пикник, така и за всякакви други занимания на открито.
Краят на месеца ще бъде по-хладен, отколкото е типично за този сезон. Последното десетдневие на април ще бъде времето и на пролетните слани.
Най-ниските температури през април ще бъдат между -3 и 2 градуса, а най-високите – между 22 и 27 градуса. Месечната сума на валежите ще бъде близка до нормата.