Агенти на ОЛАФ идват във Варна
Агенти на ОЛАФ идват във Варна / netinfo
В края на месеца на посещение във Варна пристигат представители на две комисии на Европейския парламент. Това разкри евродепутатът Биляна Раева. На 28 и 29 септември на посещение в морската столица ще са евродепутати от Комисията по бюджетен контрол, заедно с членове на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). По време на визитата си те ще разгледат в детайли разходването на евросредствата във Варна и региона. Предвидени са срещи с кмета и областния управител, обясни Раева.

На 31 септември се очаква делегация на Комисията по регионално сътрудничество в Европарламента. Гостите ще останат в морската столица до 2 октомври, като през това време ще обърнат внимание на проектите в регион Варна, финансирани по програма ИСПА, както и подготовката на нови проекти от региона, кандидатстващи за финансиране от структурните фондове.

До края на настоящата сесия на Европарламента предстои да бъде гласуван бюджетът на Евросъюза за следващата година. В него ще бъдат включени средства за два важни за региона проекти– единият насочен към повишаване на конкурентността на малките и средни предприятия, а другият - към подобряване на сътрудничеството на държавите по поречието на Дунав. И двата проекта са на стойност 2 млн. евро, посочи евродепутатът от Варна.