/ ThinkStock/Getty Images
622 договора на обща стойност почти 857 млн. лв. са сключени към момента по оперативните програми в Североизточния регион, който включва областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище.

Ученически конкурс търси най-добрата бизнес идея

За Област Варна броят им за програмния период 2014-2020 г. е 327, а размерът на инвестициите е близо 435 млн. лв., съобщават от Областния информационен център в морската столица. 

10 нови договора на стойност 3,9 млн. лв. са сключени за последните шест месеца. по ОП „Развитие на човешките ресурси“. По ОП „Иновации и конкурентоспособност“ са подписани 180 договора на обща стойност 168 млн. лв. Във Варненска област се изпълняват 100 проекта, като размерът на инвестицията за всички тях е над 83 млн. лв. 

По Инициативата за малки и средни предприятия са подпомогнати финансово 3492 фирми у нас на обща стойност 513 млн. евро. Отпуснатите кредити са 85% от общия портфейл по инструмента. 

40 компании предлагат работа на младежи и студенти на форум във Варна

По ОП „Храни и/или основно материално подпомагане“ по операция „Осигуряване на топъл обяд“ в Североизточния регион участват 30 общини с 42 трапезарии. Потребители на услугата са 8534 души. 

По процедурата „Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ в Североизточния регион се реализират два проекта с партньори от СИР. Четири са проектите по процедура „Изграждане и развитие на центрове за компетентност“ с участието на ТУ-Варна, Институт по металознание на БАН с Център по хидро- и аеродинамика-Варна, ВВМУ и ИУ – Варна.