104 души участваха в турнира по шах под патронажа на Георги Недев
104 души участваха в турнира по шах под патронажа на Георги Недев / снимки: ГЕРБ

104 души от от Варна, Велико Търново, Добрич, Шумен, Разград и Сливен взеха участие в 17-ия турнир по ускорен шах на ПП ГЕРБ-Одесос във Варна. Състезанието бе под патронажа на канидадата за кмет на ПП ГЕРБ за варненския район "Одесос" Георги Недев. Организатор на традиционното спортно събитие, на което присъстваха и общински съветници от листата, е народният представител от ГЕРБ-Варна д-р Руслан Тошев.

Шестима международни майстора, осем национални и двама майстори на Международната федерация по шах - ФИДЕ, си оспорваха трофеите по време на турнира.

104 души участваха в турнира по шах под патронажа на Георги Недев
netinfo

Победител в надпреварата е Радослав Димитров (международен майстор по шах). Вицешампионски трофей взе Вячеслав Тилчеев (ФИДЕ майстор), а трети се класира Тихомир Янев (международен майстор). В Топ 5 завършиха Петър Делчев (майстор на спорта) и Минко Шишков (майстор на спорта).

Сред откроилите се участници, които постигнаха най-добри резултати в различните възрастови групи, са - Неделчо Дичев, Нона Мирчева, Лъчезар Йорданов и Ивайло Генов. Всички участници бяха наградени с медал за участие.