/ iStock/Getty Images
Със символична "първа копка" днес Община Търговище даде начало на дейностите по проекта за реконструкция на бул. "Трайко Китанчев" по Оперативна програма "Региони в растеж". По проекта ще бъде обновен участъкът на булеварда от кръстовището му с училището за деца с увреден слух до това с бул. "Цар Освободител".

Средствата за реализацията ремонта са неусвоен ресурс от проектите за обновяване на градската среда и образователната инфраструктура в Търговище. Общата стойност на проекта е 1,6 млн. лв., в това число и 218 000 лв. собствен принос на Община Търговище. Срокът за приключване на проекта е до март 2022 г.

Изграждат лаборатории за PCR тестове в Търговище и в Шумен

На пресконференцията и церемонията присъстваха кметът Дарин Димитров, ръководният екип на Общината, представители на фирмата изпълнител и ръководителят на проекта Димо Димов.

"Стремим се да продължаваме с още по-бързи темпове развитието на града, на инфраструктурата и да подобряваме условията за живот", каза кметът Димитров. Той отправи и призив към живеещите в района за проява на търпение и разбиране по време на ремонтите, след които всички ще се радваме на една по-достъпна и красива градска среда.

Ръководителят на проекта Димо Димов разясни, че в участъка ще бъде изграден четирилентов път. Ще бъдат изградени нови тротоари, велоалеи, осветление, озеленяване. Вече е подменена и ВиК-инфраструктурата по протежение на булеварда.
БТА