/ iStock/Getty Images
От днес учениците от 5 до 12 клас в Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище, където от коронавирус почина учителка, преминаха в режим на обучение в електронна среда.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено

"Тези от 1 до 4 клас продължават занятията си в присъствена форма.
Заповедта за промяната е разписана от министъра на образованието и е до 30 октомври", каза началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) Елка Станчева.

Промяната е цел ограничаване разпространението на зараза от коронавирус, тъй като в учебното заведение има болни учители и учениците. През последните дни десетки родители са заявили желание децата им да минат на електронно обучение. Такова желание изяви и класът на починалата преподавателка, 8 "г" и още вчера премина в дистанционна форма на обучение.

Училищата в Търговище няма да затварят заради Covid-19

Над 200 са учениците, които се лекуват у дома с грипоподобни симптоми, информират от училищното ръководство. Освен това в училището има пет паралелки, които са под карантина, заради положителен резултат от PCR-тест на ученици в класа.

Те са две в начален етап, една в шести клас и по една паралелка в 10 и 12 клас. Учителите, които са дали положителен тест са осем, като трима от тях се лекуват в болница. Още седем преподаватели имат грипоподобни симптоми.
БТА