Област Търговище
Област Търговище / IStock
Два смъртни случая и 45 новодиагностицирани с коронавирус има в област Търговище през последното денонощие. Сред тях има един учител и двама ученици с положителни резултати от вирусологично изследване, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Най-много заболели са установени в община Търговище - 35 души. В община Омуртаг са диагностицирани шестима, в община Опака новорегистрирани са двама. В общините Попово и Антоново е установен по един нов заболял.

Вследствие на заболяването общият брой на новохоспитализираните е 14. С изключение на един пациент, който е настанен за лечение в МБАЛ "Медика - Русе", всички останали се лекуват в болничните заведения на територията на област Търговище.

Другите 30 диагностицирани с COVID-19 са поставени под домашна карантина. Сред тях има един учител и двама ученици. Контактните ученици от общо три паралелки са получили предписания за спазване 14-дневна карантина. В периода на самоизолация образователният процес ще се осъществява в електронна среда от разстояние.

В област Търговище са регистрирани два смъртни случая. След доказана коронавирусна инфекция днес в МБАЛ - Търговище е починал мъж на 42 г. от Попово, а в МБАЛ-Омуртаг жена на 60 г. от село Презвитер Козма.