/ iStock/Getty Images
Общинското предприятие "Флора" продължава дейностите по облагородяване на парка "Роден кът" и на зелените площи в Търговище. Служителите на предприятието работят на изхода на града в посока Шумен, съобщиха от Общината.

На 4 май започва подаването на документи за прием в първи клас в Търговище

След като през март пътните острови там бяха почистени от растителност, сега, по протежение на пътя в посока съседния областен град, се засаждат смърчови дървета. Те са предоставени безвъзмездно от Държавното горско стопанство в Търговище. Засаден е и нисък жив плет. Самите острови ще бъдат само затревени заосигуряване на видимост и пътна безопасност в района.

Продължава работата и в парка "Роден кът". Старите плочки на главната алея се демонтират и теренът се подготвя за полагане на нови. Започва подмяна на настилката и пред амфитеатралното пространство. Там ще бъдат поставени и нови пейки.

По определен ред ще се се осъществяват посещенията на паркове в Търговище

Парк "Роден кът" не е отворен за посещения на граждани
. Проверки в района, както и в останалите паркове и градини, се извършват ежедневно от контрольорите на Община Търговище и служители на Общинското предприятие "Социални и охранителни дейности", от органите на реда и на Регионалната здравна инспекция.