Значката на Томов-нацистки или старобългарски символ?
Значката на Томов-нацистки или старобългарски символ? / netinfo

"Волен Сидеров е подведен от фотомонтаж.95% от симпатизантите на старозагорската организация на “Атака” ме подкрепят. Нямаше гласуване за моето отстраняване от “Атака”. Значката ,с която бях на 6 май не е с нацистки символ ,а е старобългарският знак на цар Калоян.”

Думите са на зам. кметът Тихомир Томов по повод разразилия се скандал около тържествата за Деня на българската армия, на които той носеше значка .Със символ, за чийто произход все още се спори.

БСП , Българският Антифашистки съюз и Съюзът на запасните офицери и ветераните от войните настояха Томов да се извини за поведението си.

Два дни по-късно ПП “Атака” в Стара Загора изключи от редиците си Томов.

“Всеки ,който застава зад него се оприличава с подкрепа за неонацизма и неохитлеризма. Това е недопустимо”,заяви пред Дарик областният координатор на партията Михаил Михайлов.

“Ще изчакаме да се запознаем със становището на централното ръководство на “Атака” и тогава ще предпримем необходимите административни мерки срещу зам. кмета.Случаят все още не е напълно изяснен ,защото се оказва че има противоречия.Нашата позиция винаги е била категорична ,че подобни явления-ако това е истина-не могат да бъдат допускани в екипа на Общинска администрация”, заяви за Дарик кметът проф.Светлин Танчев.

В звуковия файл може да чуете гледните точки на Т.Томов, М.Михайлов и проф.Танчев.