Живко Тодоров- гост на церемонията „Мъж на годината”
Живко Тодоров- гост на церемонията „Мъж на годината” / DarikNews.bg, архив

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще бъде гост на церемонията по обявяването на победителя в класацията Мъж на годината - 2011.

В навечерието на своя 19-ти рожден ден Дарик промени правилата на конкурса си Мъж на годината и сформира 19-членна академия, която определи номинираните за отличието. В нея са включени журналисти от медията, председателства я изпълнителният директор Радосвет Радев, а за почетен член беше поканен Христо Пеев - създател на списание "Клуб М", което държеше правата върху анкетата до 2008 г. Дарик притежава марката "Мъж на годината" от 2008 година. Тогава е създаден и официалният сайт на конкурса.

В личните си класации членовете на академията включиха общо 52-ма мъже. Сред тях има спортисти, хора на изкуството (артисти, режисьори, музиканти, писатели), учени, лекари. Политиците са малко.

Най-много точки събраха треньорът по борба Симеон Щерев, Стефан Стойчев, който помогна на много хора да се спасят от катастрофиралия и запалил се на магистрала "Тракия" автобус, и актьорът Христо Мутафчиев (по азбучен ред). В онлайн гласуването за тримата номинирани за Мъж на годината можеше да се включи всеки в продължение на 21 дни. Резултатите от вота в момента се обработват.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 5 януари от 19.30 ч. в Младежкия театър "Николай Бинев" в столицата. Събитието ще бъде излъчено от 22.00 часа по БНТ 1 - официален медиен партньор на конкурса.

Спасителят от автомагистрала „Тракия" е носител на наградата „Добрият самарянин". Стефан Стойчев вече е част от екипа на община Стара Загора, след като получи предложение от кмета Живко Тодоров да работи като шофьор.