Живка Аладжова посети Института по розата в Казанлък
Живка Аладжова посети Института по розата в Казанлък / Областна администрация Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова посети тази сутрин Института по розата и етеричните култури в град Казанлък.

Целта на посещението бе среща с работещите и изясняване на причините за тяхното второ отхвърляне на директорска кандидатура, в случая на професор Лилия Кръстева.

Входът на Института бе блокиран от протестиращи против въвеждането в длъжност на проф. Кръстева.

"Тук съм, за да разбера основната причина за Вашето напрежение. Аз не съм привърженик на кабинетните срещи. Искам да се срещна с хората на работните им места и да потърся причината за отхвърлянето на проф. Кръстева", обърна се към протестиращите областният управител Живка Аладжова.

Според нея е крайно време в този институт да се говори за наука, а не да се обслужват интересите на група хора. Това е втора кандидатура, която се отхвърля.

"Очаквах работниците и служителите да са тук, на работните си места, за да говорим очи в очи. Недопустимо е научни работници от институт с над сто годишна история да нямат написан нито ред по проблемите, които трябва да изследват. България е правова държава и е недопустимо да не може законно избран директор да стигне до работното си място. Не бива да се политизира преднамерено подобна ситуация. Директорът на всяко едно учреждение трябва да има шанс да покаже и докаже своите управленски умения", коментира Живка Аладжова.


Днес проф. Кръстева, назначена да изпълнява длъжността директор до провеждане на конкурс, бе въведена на работното си място.