Жена роди в къщи в Братя Кунчеви
Жена роди в къщи в Братя Кунчеви / netinfo
Все още е затворен Проходът Шипка, където  продължава да вали сняг. Температурата е от минус 14 градуса.

Отворен за движение е Проходът на Републиката, но движението става при зимни условия. Задължително се ползват вериги, а товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Затворен е пътят  Мъглиж- Гурково вследствие на снегонавявания. Изпратена е почистваща техника, съобщиха от Пътно управление.

Навявания с преспи има в района на Мъглиж, Казанлък и Павел баня. В Мъглиж и Гурково и в момента вали сняг.

50 см е снежната покривка в общините Казанлък и Гурково, почти толкова и в Чирпан и Мъглиж. По-малко е снегът на територията на община Стара Загора - 30 см, сочи информацията на Гражданска защита.

Движението по автомагистрала “Тракия” е при зимни условия. Пътните настилки са заснежени. Заледени участъци има в района на Раднево.

Жена роди в дома си в ромската махала в старозагорското село Братя Кунчеви снощи. След раждането със съдействието на Гражданска защита, спешна помощ и Пътно управление родилката е откарана с линейка до болницата.

В 9 часа в Мъглиж ще се съберат верижни машини, които ще тръгнат към планинското село Селце, откъдето трябва да евакуират 7 туристи, които пренощуваха в хижа.

Туристите се опитали да слязат от планината вчера , но закъсали в преспите и подали сигнал за бедствие, уточни кметът на община Мъглиж Стойчо Цанев.