Съществуващата премия над основната работна заплата на служителите в оръжейния завод "Арсенал" АД в Казанлък е увеличена с до 25 на сто, считано от 1 август, като по този начин средната работна заплата в дружеството надхвърля 1850 лева, съобщиха от ръководството на предприятието. 

Това е четвъртото увеличение на работните заплати в "Арсенал" АД за последните четири месеца. "С новото увеличение трудовите възнаграждения в дружеството значително надвишават средната работна заплата в област Стара Загора, която, по данни на Националния статистически институт, за второто тримесечие на годината е в размер на 1548 лева", коментираха от завода.

Завод „Арсенал“ в Казанлък обявява близо 300 свободни места

От ръководството на "Арсенал" АД напомниха, че през юли т.г. със заповед на изпълнителния директор на дружеството инж. Николай Ибушев и съгласно договореностите със синдикатите бяха въведени увеличения във възнагражденията в размер до 250 лева.

Актуализира се и категоризацията на всички цехове в дружеството. "Така още през юли средната работна заплата в "Арсенал" достигна 1600-1700 лева", посочиха от завода. 

От първи септември на всички новопостъпили на работа в дружеството ще бъде изплатен еднократно целеви стимул, казаха още от дружеството. За ръководни позиции той ще бъде в размер на две хиляди лева. Новопостъпилите специалисти - инженер-химици, програмисти, настройчици на металорежещи машини с ЦПУ, ще получат еднократен бонус от 1500 лева. За новоназначени работници еднократният материален стимул ще бъде в размер на 1200 лева.

От дружеството обясниха, че тези бонуси ще бъдат изплатени на два пъти - 50 на сто от сумата ще се изплаща на третия месец от назначаването, а останалите – след изтичането на шест месеца. Еднократният целеви стимул ще се изплаща на служители с висше, средно, средно специално и средно професионално образование. 

От първи септември се въвежда и допълнителен ежемесечен стимул за отдалеченост в размер на 250 лева за новоназначени работници и служители от общините Стара Загора, Гурково и Николаево, който също се предоставя на служители с висше, средно, средно специално и средно професионално образование, посочиха още от ръководството на дружеството. 

В сила остават и всички останали придобивки в социалния пакет на предприятието. Това са месечните ваучери за храна в размер на 200 лева, които за Великден, Коледа и за празника на "Арсенал" се изплащат в двоен размер, столово хранене, безплатна почивка на море на база "all inclusive", безплатен транспорт за пътуващите от други градове, грижа за децата на младите семейства в заводската детска градина, придобивки в сферата на здравеопазването.

Предоставя се и възможност за обучение, повишаване на квалификацията и кариерно развитие на кадрите чрез фирмената стипендиантска програма, посочиха още от ръководството. Дружеството организира и различни инициативи в сферата на спорта и културата. 

"Цялостната политика на "Арсенал" АД означава грижа за всеки работник, специалист и служител на дружеството", коментираха от ръководството. 
БТА