“Защита” на заседание в Старозагорските Минерални Бани
“Защита” на заседание в Старозагорските Минерални Бани / БТА
Членовете на национания съвет на политическа партия “Защита” и представителите на местната власт участват днес на разширено заседание на националния съвет на партията, което се провежда на Старозагорските минерални бани. Срещата е разделена на две части, като в началото представителите на “Защита” ще се запознаят с процедурите по усвояването на средствата от Еврофондовете. След това председателят д-р Петър Берон и представителите на партията ще направят анализ на политическата обстановка в страната и ще обсъдят бъдещите действия на политическата партия.

Един от лекторите, който ще разясни процедурите по кандидатсване за средства от Еврофондовете, е Албена Тодорова. Тя е представиел на гражданска асоциация “Амалгама” и ще обясни системата на кандидатстване, изготвянето на документите и всички последващи процедури за отпускане на европари за малки проекти.

“Това е тема, която е редно да разясним на нашите местни предствители. Идеята е да се кажат някои от тънкостите по усвояването на средствата от Еврофондовете. Важно е да разберем, че пари има, трябва само да умеем да ги вземем, но още по-важно е да се научим и как да ги харчим”, заяви на пресконференция преди началото на Форума депутатът от Стара Загора и председател на партията в града на липите Йордан Величков.