ваксина
ваксина / iStock/Getty Images
Започва поетапното поставяне на втората доза от ваксината на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 на заявилите желание медици, работещи на първа линия в област Стара Загора.
 
РЗИ – Стара Загора получи необходимия брой флакони за поставяне на втората доза на лекарите, имунизирали се в края на 2020 г.
 
При получаване на ново количество ваксина ще продължи имунизирането на медицински лица от Фаза 1 на Националния ваксинационен план - лекари от извънболничната медицинска помощ в медицински центрове, диагностично-консултативни центрове, групови и индивидуални практики, стоматолози и фармацевти.
 
Предвид необходимостта от стартирането на ваксинация на лица, попадащи във Фаза 2 на Плана, са предприети подготвителни действия.
 
Общият брой на желаещите да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 персонал и потребители в социални институции, към днешна дата на територията на област Стара Загора е 306, а на педагогически и непедагогически персонал в детските градини и в системата на средното образование - 990.
 
Организираното изследване на желаещите от педагогически и непедагогически персонал с бързи антигенни тестове срещу COVID-19 ще се проведе от 25 януари до 3 февруари.