Възраждат идеята за професионален празник на занаятчиите
Възраждат идеята за професионален празник на занаятчиите / Община Стара Загора

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров участва в тържество в църквата „Св. Паисий Хилендарски" в кв. „Зора" по повод празника на Свети Спиридон, който се тачи като закрилник на занаятчиите - обущари, тухлари, грънчари, бакърджии и др.

Отец Йордан Карагеоргиев отслужи тържествена Света литургия, на която присъстваха представители на Регионалната занаятчийска камара - Стара Загора, Лайънс клуб, деца от детската градина в „Зора", както и жители на квартала. На срещата си с тях Живко Тодоров изрази съпричастност към проблемите на хората със свободни професии и пое ангажимент в скоро време да се срещне с представители на Управителния съвет на Регионалната занаятчийска камара в Стара Загора. Жителите на „Зора" успяха да запознаят кмета с някои от проблемите на живеещите в квартала.

Живко Тодоров и двете неправителствени организации се ангажираха да работят за възобновяването на традицията отпреди 1944 г., на този ден да бъде отбелязван професионалния празник на занаятчиите и всички хора със свободни професии.