Въведени са временни ограничения в движението
Въведени са временни ограничения в движението / netinfo
Във връзка с провеждането на Републиканския автомобилен шампионат “Писта – Стара Загора 2008” на затворен маршрут по пътен възел “Изток” временно ще бъде преустановено движението по бул. “Никола Петков” - от ДЗУ до разклона за кв.”Зора” и обиколния път на Стара Загора - от разклона за Раднево до разклона за село Хрищени. Улиците ще бъдат затворени от 12.30 до 18.00 часа днес и от 09.00 до 13.30 часа утре. Движението ще се осъществява по обходни маршрути.

Във връзка с провеждането на 58-мата международна колоездачна обиколка на България също ще бъдат въведени временни ограничения в движението по пътищата в Старозагорска област.

В Стара Загора колоната ще премине по ул. “Хан Аспарух” – бул. “Патриарх Евтимий” – “Цар Симеон Велики” и ще финишира пред х-л Верея около 12.00 часа. В 14.30 часа участниците ще стартират следващия етап от обиколката от Община Стара Загора и ще преминат по маршрут – бул. “Цар Симеон Велики” – бул. “Патриарх Евтимий” – пътен възел на път І-5 с автомагистрала “Тракия” – с. Бъдеще – с. Ястребово – околовръстен път на с. Опан – с. Бяло поле – с. Васил Левски. Предвижда се до 16.00 часа да навлязат в Хасковска област. Очаква се Автомагистрала “Тракия” да бъде затворена в 14.30 за около половин час - до преминаване на участниците.

Движението на пътните превозни средства по маршрута на състезанието ще се спира преди преминаване на първите състезатели и ще се пуска веднага след преминаването на придружаващия ги автомобил с надпис “Край на колоната”.

От пътна полиция предупреждават, че се очакват временни затруднения в движението по маршрута на състезанието и пресичащите го пътни артерии.

Пътна полиция апелира към водачите, да спазват временната пътна сигнализация и да изпълняват указанията на контролните органи, както и да се  движат с повишено внимание и съобразена скорост.