Второ място за казанлъшки ученик
Второ място за казанлъшки ученик / dariknews.bg, архив

В регионалния кръг на националното състезание по професионално направление „Строителство" за учебната 2012-2013 г. второ място в дисциплината „Облицовки и настилки" спечели възпитаникът на Професионалната гимназия по строителство в Казанлък Минчо Иванов. Дванадесетокласникът се представи изключително добре в оспорваната битка за призовите места с ученици от професионалните гимназия в цяла Югоизточна България. Състезанието се проведе на 15 и 16 март в Хасково.

Състезанието за приза „Най-добър млад строител" се организира от Министерството на образованието, младежта и науката и цели учениците в професионалните гимназии да демонстрират теоретичната подготовка, практическите умения и компетентностите за изпълнение на строителни дейности, придобити при обучението по професиите от
направление „Строителство, както и изявят формираните в процеса на обучението качества - комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип, трудова етика и др.

В Професионалната гимназия по строителство (ПГС) в Казанлък се обучават общо 92 ученици. Училището създава кадри в сферата на строителството. Има 8 висококвалифицирани преподаватели. Учебното заведение доказа, че има своето заслужено място в професионалното образование на територията на община Казанлък, предвид търсенето на добре подготвени строители и специалисти в тази сфера.