Уорлик: Улиците в България са по-сигурни отпреди една-две години
Уорлик: Улиците в България са по-сигурни отпреди една-две години / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Улиците в България са по-сигурни през последните една-две години. Тази оценка за нивото на престъпността в страната даде американският посланик в България Джеймс Уорлик. „Стъпките, които бяха предприети от правителството са изключително важни за борбата с организираната престъпност. Уважавам строгите мерки, които взе полицията", категоричен е дипломатът. По думите му обаче това не е цялостната картина. Важно е да възтържествува правосъдието, а това става в следствие на добрата работа както на прокуратурата, така и на съда.

На въпроса, какви са причините за прекратяването на работата по проекта „Мини Марица изток" на американския инвеститор AЕS (Ей И Ес) в продължение на вече два месеца, посланикът отговори, че американската компания има дългосрочен ангажимент в България. „Създадоха се известни забавяния по проекта, но това е в рамките на допустимото, когато става въпрос за толкова мащабен проект, разясни Уорлик. След като обектът бъде готов за прерязването на лентата ще бъде поканен и премиерът Бойко Борисов. В интерес на всички, ангажирани с проекта страни, е това да стане в най-скоро време", надява се посланикът.

Уорлик: Улиците в България са по-сигурни отпреди една-две години
netinfo

В края на срещата той изрази желание да посети община Гълъбово, за да се запознае по-подробно с изпълнението на ангажимента на американския инвеститор Ей и Ес у нас.

Това е първото посещение на посланик Уорлик в Стара Загора. Основният повод е фото-изложбата „Архивът Гипсън", която беше открита от самия американски посланик в Регионалния исторически музей в града. Областният управител Йордан Николов поднесе почетен плакет на посланика за яркото му присъствие в културния и обществен живот на България както и за активното сътрудничество при популяризирането на историческото и културно наследство на старозагорския регион.