Ученици и учители в Спортното не чули стрелбата тази сутрин
Ученици и учители в Спортното не чули стрелбата тази сутрин / Sofia Photo Agency, архив
Ученици и учители в Спортното не чули стрелбата тази сутрин
63603
Ученици и учители в Спортното не чули стрелбата тази сутрин
  • Ученици и учители в Спортното не чули стрелбата тази сутрин

Простреляният дърводелец в Спортното училище в Стара Загора е открит от зам.-директора на учебното заведение рано тази сутрин. Нито ученици, нито учители са чули изстрели, тъй като инцидентът е станал извън училищния двор, съобщи за Дарик Дина Нецова, която е дългогодишен преподавател в училището. Сигналът е постъпил на телефон 112 в 8.48 тази сутрин. 56-годишният мъж е открит с рана на главата.

Учителката в Спортното училище Дина Нецова призова чрез ефира на Дарик радио да не се правят спекулации . „Успокойте хората, да се чуе, че нищо не е станало в самото училище, деца не са простреляни, нито ранени, няма куршуми. Не сме чули изстрели".

По думите на Нецова простреляният мъж е работил в училището повече от двайсет години. Семеен е, има син, който за кратко е бил възпитаник на Спортното училище в Стара Загора. „Дърводелец, спокоен човек, ремонтираше си в работилницата. Има над 20-годишен син, учила съм го известно време".

За стрелбата се тиражират много версии.Учителката сподели, че според една от тях простреляният е трябвало да бъде свидетел по някакво дело. „Не знаем нищо, защото би могло да бъде и заради някакъв личен проблем".

56-годишният дърводелец бе застрелян тази сутрин между първия и втория учебен час извън двора на Спортното училище в Стара Загора. Води се разследване.

В прикачения звуков файл чуйте какво още сподели учителката от Спортното училище Дина Нецова за стрелбата тази сутрин.