Премиерът Борисов поел ангажимент за 15% увеличение на заплатите в МВР
Премиерът Борисов поел ангажимент за 15% увеличение на заплатите в МВР / IStock
Съветниците подкрепиха кандидатурата на Георги Станчев
Георги Станчев е избран за управител на общинския превозвач „Тролейбусни и автобусни превози“. Той ще ръководи дружеството в следващите три години, решиха общинските съветници.

В онлайн заседанието си те го подкрепиха с 33 гласа „за“, против бяха 9, а седем се въздържаха от мнение.

Преди гласуването класираните в конкурса кандидати на първо и второ място представиха визията си за управление на дружеството.

Станчев посочи, че ще разгледа внимателно транспортната схема и ще направи подробен анализ за пътникопотока в действащата обстановка. Ще запазя социалната дейност на предприятието и ще работя по всички възможни програми за европейско финансиране за по-надежден транспорт, коментира той.

Своите приоритети представи и вторият класиран в конкурса и сегашен зам.-управител на дружеството Марин Маринов.

Класираните на първо и второ място кандидати за управител на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“, не бяха сред най-добрите, коментираха общинските съветници Иван Чолаков и Димитър Чорбаджиев, според когото изборът е по-скоро политически. Няма да подкрепим нито един от двамата, обясниха те преди избора.

Изненадан съм и не приемам опита за политизиране на избора от двамата участници в комисията, каза Диан Димитров, който припомни, че при избора на управител на Автосервиз на здравни заведения преди време, подобно политическо разединение не е съществувало.

Комисията по избора си свърши много добре работата, е мнението на ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Нека бъде избран подходящият кандидат, да му се даде възможност да управлява и тогава Общинският съвет ако не е доволен да направи нов избор. Надявам се да изберете подходящия кандидат, призова Николов.

Седем кандидати бяха подали своите документи за участие в конкурса за избор на управител на "Тролейбусни и автобусни превози", като след първия етап, бяха допуснати шестима.

Вторият етап на конкурса се проведе на 3 декември.След проведеното събеседване, членовете на комисията класираха на първо място Георги Петров Станчев, получил пет първи места, едно второ място, две четвърти и едно пето място. Втори е Марин Нанев Маринов – получил четири втори места, три трети места и две четвърти места.