компютър
компютър / dariknews.archive
Онлайн ще се проведе последното за годината заседание на Общинския съвет в Стара Загора.

Електронното гласуване ще се осъществява чрез платформата “e Vote”, която е сертифицирана и ще легитимира вота на съветниците, а разискванията и дебатите по отделните точки, ще бъдат правени чрез приложението „Zoom“, обясни председателят на местния парламент Мария Динева. Тя посочи, че местните медии ще могат да предават, както до сега, на живо заседанието, което ще се проведе на 17 декември.

Близо 40 предложения съдържа Дневният ред на сесията.

На второ четене ще бъдат гласувани промени в Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора, както и измененията и допълненията на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

Съветниците ще приемат и Правилник за устройството и дейността на Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора, както и общинската стратегия за развитие на младежта за периода 2021 – 2027 г.

Местният парламент ще реши дали да даде съгласие, с което община Стара Загора да кандидатства с проектно предложение за безвъзмездна финансова помощ за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства. Целта на проекта създаване на нов Център за обществена подкрепа с капацитет 100 места, създаване на два нови дневни центъра за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Предвижда се и изграждането на две нови преходни жилища за деца от 15 до 18-годишна , както и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 г. с капацитет 4 места.

Община Стара Загора да кандидатства с два проекта към Министерство на труда и социалната политика за ремонт. Единият е за къща-музей „Градски бит XIX век“ и реставрация, реконструкция и възвръщане на естетическата стойност на стенописите в музея, а второто предложение е за ремонт на дворното пространство на детска ясла „Боровец“. Общата стойност на двата проекта е близо 368 хил.лева.

По време на декемврийското заседание двамата кандидати за управител на „Тролейбусни и автобусни превози“ ще представят своята програма, а заседателите трябва да направят своя избор.