Съветниците приеха Бюджет 2016 на общината
Съветниците приеха Бюджет 2016 на общината / sxc.hu

42-ма заседатели подкрепиха Бюджет 2016 на община Стара Загора, а седем гласуваха „против" след близо час дебати по време на първата за годината сесия на Общинския съвет. От направените три предложения в зала бе прието само на общинския съветник от АБВ Илия Златев-да бъде закупен скенер за дигитализация в РБ „Захарий Княжески" на стойност 30 хиляди лева.

Няма обективна причина проектът за бюджет да не бъде приет, каза в началото на обсъжданията председателят на ресорната комисия в местния парламент Диян Димитров от ГЕРБ. Той припомни основните финансови параметри на един от най-големите бюджети, които предстои да управлява през следващата година общината:малко над 101 млн лева, от тях приходи за държавни дейности в размер на 51 504 631 лв. и приходи за местни дейности в размер на 49 564 247 лв.. През годината общинска администрация не възнамерява да увеличава местните данъци и такси.

В проекто-поименния списък за основни ремонти са предвидени близо 5,5 млн. лв. Ще бъде обновена Детска ясла № 6 „Щастие" за 480 000 лв. През 2016 година е предвидена реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите „Кольо Ганчев" и „Самара". Рехабилитация ще има и за спортната зала по борба и съблекалните в зала ДЗУ. Ще продължат и ремонтните дейности на преходните обекти. От общинския бюджет са отделени и 307 хил. лева, с които ще се финансира ремонта на четвъртокласен път между селата Ловец - Борово.