Съветниците гласуват Бюджет 2016
Съветниците гласуват Бюджет 2016 / DarikNews.bg, архив

Проектът за бюджет на Община Стара Загора за 2016 година ще бъде гласуван на днешната сесия на Общинския съвет. Той е за 101 млн лева като държавните дейности са 48 милиона 635 хил. лв., а местните-46 милиона 625 хил. лв.

През 2016 година общината няма да поема нов дълг. „Почти повтаряме рекордния Бюджет 2015 г. на Община Стара Загора, което означава, че той не е бил изключение, а в действителност сме стабилна финансово община, правеща не много големи, но упорити и твърди крачки напред. Приоритет и през 2016 г. е провеждане на консервативна финансова политика", подчерта председателят на Общинския съвет Емил Христов.

В проекто-поименния списък за основни ремонти са предвидени близо 5,5 млн. лв. Ще бъде обновена Детска ясла № 6 „Щастие" за 480 000 лв. През 2016 година е предвидена реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите „Кольо Ганчев" и „Самара". Рехабилитация ще има и за спортната зала по борба и съблекалните в зала ДЗУ Ще продължат и ремонтните дейности на преходните обекти. От общинския бюджет са отделени и 307 хил. лева, с които ще се финансира ремонта на четвъртокласен път между селата Ловец - Борово.

41 предложения са включени в дневния ред на първата за годината сесия. Съветниците ще гласуват даване на съгласие на „Тролейбусни и автобусни превози" да изградят дизелов модул със система за отчитане на зареждането и осигуряване на резервно електрозахранване на ТИС-4, поставянето на паметна плоча на загиналите през 1912 - 1918 г. жители на старозагорското село Борово, както и удължаването на срока на договорите на управителите на „Медицински център - I" и „Диагностично-консултативен център - I".