Съветници в Павел баня искат прокурорска проверка на кмета Радевски
Съветници в Павел баня искат прокурорска проверка на кмета Радевски / www.kazanlak.com

Искане до Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров за пълна проверка на дейността на кмета на община Павел баня Станимир Радевски в неговите 4 мандата ще внесат общински съветници от партиите ГЕРБ, БСП и ДПС . Това съобщи Атанас Пъдев, общински съветник и председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет на града. Повод за искането става реалната опасност общината да остане без средства за Инвестиционна програма, ако се наложи да плаща неустойки и пари по извършени сделки от кмета в предходния негов мандат и по-специално продажбата на Плажния комплекс в града, който е на терени публична и частна общинска собственост. При такива претенции искът към общината може да стигне до 700 хиляди лева, изчисли Пъдев. Той уточни, че ще настояват за проверка и на седемте спрени дела срещу кмета, както и да се даде отговор за етапа на досъдебното производство срещу кмета на общината, за причинено от него преди 3 месеца пътно произшествие, при което преди загина човек.

Съветници в Павел баня искат прокурорска проверка на кмета Радевски
netinfo

Общинските съветници от местния парламент изразиха и безпокойството си от общинските финанси, свързани с евентуални искове за сключени от кмета в предходните му мандати сделки и по-конкретно сделката за плажния комплекс в града, въпроси около дигата в село Турия и средства по фонд "Бедствия и аварии". До момента Община Павел баня няма приет бюджет за настоящата година, заради няколкократното му връщане за отстраняване на нередности от общинската администрация. Категорично отхвърляме упреците, че бламираме бюджета. Общинският съвет има намерение да го приеме след отстраняване на констатираните от нас нередности и несъответствия, заяви Шендоан Халит, председател на Общинския съвет в Павел баня.

На свой ред кметът на общината Станимир Радевски отхвърли упреците на общинските съветници, отправени към него и определи настоящата ситуация в общината като "война". Според Йордана Енева, заместник-кмет на Община Павел баня „се правят процедурни хватки, за да се тормози общинската администрация". Според нея, всички неприятности на община Павел баня са започнали от това, че Исса Бесоолу не е кмет.

Съветници в Павел баня искат прокурорска проверка на кмета Радевски
netinfo

8 милиона 301 хил. 221 лева е проекто-бюджетът на община Павел баня за настоящата година. От тези пари 5 млн. 376 хил. 023 лева са приходи от държавния бюджет, останалите 2 млн. 952 хил. 198 лева са от местни дейности.

В две поредни заседания от началото на тази година Общинският съвет не приема проекто-бюджета на общинската администрация в града.