Съдът одобри жалбата на МК Истината за Стара Загора за изборите
Съдът одобри жалбата на МК Истината за Стара Загора за изборите / Dariknews.bg,архив

Аминистративен съд Стара Загора одобри жалбата на МК "Истината за Стара Загора" за повторно ръчно преброяване и образува дело, което ще се води на 11 ноември от 14 часа в сградата на съда и е с номер 454.

Ще призовем много свидетели на "изчезналите" гласове и преференции. Надяваме се истината да излезе наяве и да разберем реално колко гласа са ни махнали по тази схема,каза общинският съветник и предстанител на коалицията Янко Янков С жалбата се иска повторно преброяване на бюлетините за общински съветници, заради откритите нередности в протоколите и подадените сигнали в офиса на коалицията.

Нарушенията са:отчитани са като невалидни бюлетини със задраскани две преференции,не са отбелязвани коректно преференциите на кандидатите, което променя шанса им за влизане в общинския съвет; има несъответствия в общия брой на бюлетините и резултата по преференции на коалицията, като в такива случаи резултатите са нагласяни, а не повторно преброявани. Получихме десетки сигнали от наши симпатизанти, че гласовете им не са отчетени, което е видно по преференциите за съветника, за когото са гласували, допълни Янков.