Студенти:Подкрепяме колегите, но не и окупацията
Студенти:Подкрепяме колегите, но не и окупацията / DarikNews.bg, архив

Нямаме информация за стачкуващи студенти на територията на Тракийския университет, съобщи зам.-председателят на Студентския съвет към висшето училище в Стара Загора Иван Прокопиев. От 1 до 3 ноември ще се проведе конференция на Националното представителство на Студентските съвети, на която ще бъде обсъдена обща позиция.

Окупация на местното висше учебно заведение няма, занятията протичат нормално, потвърди го и ректорът проф. Иван Станков още вчера.

Ние подкрепяме идеята, че са необходими повече средства за образованието, подкрепяме и колегите, но сме против начина, по който го правят-спират учебния процес чрез окупация. Това не би решило проблемите на студентите у нас, допълни Прокопиев.

Необходима е по-активна работа с Националното представителство на Студентските съвети. „Те са върховният орган според закона, който представлява всички български студенти. Ние работим пряко с тях и до момента всяко едно наше искане е било удовлетворено", е мнението на зам.-председателя на Студентския съвет при Тракийския университет.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" остава окупиран вече 7-и ден, а занятия в Ректората отново няма. Във всички останали сгради на СУ има учебни занятия. Протестиращите студенти не изпълниха призива на Академичния съвет да прекратят блокадата и да потърсят друга форма на протест.