младите лидери на казанлък
младите лидери на казанлък / Община Казанлък
На 4, 20 и 21 април учениците ще се надпреварват, за да преминат на финален кръг през май
Стартира второто издание на "Младите лидери на Казанлък". Под формата на игри, отбори от 11-те класове на всяко казанлъшко училище ще демонстрират умения по Креативност, Логика, Лидерство, Комуникативност, способност за вземане на бързи и адекватни решения, съобразителност и лидерски качества.

„Младите лидери на Казанлък“ дава възможност на младите да работят в екип, да общуват, да се съревновават в различна област и среда от обичайната, за да докажат своите възможности. Участниците са в отбор по 6 човека от всяка паралелка от 11-те класове, разпределени по 7 отбора. За всеки един състезателен ден ще преминат по 7 игри. Предизвикателствата през цялото време за техните качества оценява професионален екип от психолози, педагогически съветници и социални работници. В рамките на три  дни през април – 14, 20 и 21 учениците ще се надпреварват, за да преминат на Втори, финален кръг през май. Победителят ще бъде награден от кмета на община Казанлък на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

младите лидери на казанлък
Община Казанлък


Първото издание на програмата „Младите лидери на Казанлък“ се проведе през месец декември миналата година и на финала специалистите отчетоха отлични резултати за зрелостниците на Казанлък. Тогава авторът на разработката на тренировъчните ситуации Илиян Илиев изрази изненадата си от показаното високо ниво и обеща подобрена версия на инициативата, за да може тя да продължи. Младите хора на Казанлък получават подготовка да създават и водят екипи и да разкриват лидера в себе си - качества, които ще бъдат полезни в бъдещото им развитие като личности в обществения живот.

За втори път "Младите лидери на Казанлък" се организира от Община Казанлък, под патронажа на Кмета Галина Стоянова.