/ Община Стара Загора
Възпитаници на Средно училище „Максим Горки“ се завърнаха с престижни награди от участието си в XV издание на „Международните славянски четения” в руския град Самара.
Старозагорското училище за поредна година се представи на международния форум със седем ученици от 9, 10 и 11 клас.

Над 400 деца от 2-ри до 11-ти клас са участвали със свои доклади свързани с театралната култура на славянските народи. В зависимост от възрастта и темата на доклада те са били разделени в 12 различни секции.

награди
община Стара Загора

Груповият доклад „Възникване на българския театър. Значение на първите представления на народните любителски трупи. Драмите на Добри Войников и Васил Друмев” е класиран на първо място в секция „История“ написан от Иван Ралчев ( X клас), Деница Манолова ( XI клас) и Станимир Сотиров (XI клас) е класиран на първо място в секция „История“. Научен ръководител на учениците е Станислав Георгиев.

награди
община Стара Загора

Симона Атанасова (9 г), Александра Генчева (9 г), Гергана Нонова (9 г) и Вацлав Стоянов (10 г) са представили доклада „Създаване и развитие на операта в Стара Загора (от края на XIX век до 90-те години на XX век)“. Те са класирани на второ място в секцията „Регионална театрална култура“. Децата са получили и грамота в номинацията „Зрителски симпатии“. Научен ръководител на учениците  е Веселина Танева.

Домакините от 132-ро училище „Георгий Губанов” в град Самара са предложили разнообразна програма за старозагорци извън участието им в Славянските четения.  В рамките на шест дни децата са посетили множество туристически забележителности в Самара и Казан