/ Dariknews.bg
Четирима преподаватели от Димитровград ще бъдат удостоени със специалната награда на общината „Учител на годината“, реши Общинският съвет. Връчването на отличията по традиция ще е на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Бъдеще за професионалното образование чертаят в Димитровград

В различните направления наградени тази година са: Стела Иванова, старши-учител начален етап в СУ „Любен Каравелов”,  Илина Кинева, старши-учител по български език и литература в ПЕГ „Д-р Иван Богоров”; Димо Динков, старши-учител по физическо в ОУ „Алеко Константинов” и Росица Александрова, старши-учител по биология в ОУ „Пенчо Славейков” за цялостен принос за развитие  на образованието.

Професионалното образование- тема на форум в Димитровград

Всеки от тях ще получи грамота, плакет и сумата от 500 лева, като имената им ще бъдат записани и в специална „Книга на учителите, с принос в областта на образованието на местно и национално ниво“.

Тази година за наградата „Деец на културата“ в община Димитровград не са постъпили предложения и тя няма да бъде връчена, стана ясно по време на днешната сесия.