/ Дарик радио, Хасково
Бъдеще за професионалното образование чертаят в Димитровград
101285
Бъдеще за професионалното образование чертаят в Димитровград
  • Бъдеще за професионалното образование чертаят в Димитровград
Домакин на национално състезание по професионално образование, което е първо по рода си, ще бъде Хасково. Това съобщи на форум “Професионалното образование - предизвикателства и перспективи” в Димитровград началникът на РУО та МОН Христина Боева. Подобни срещи, свързани с професионалното образование, ще бъдат организирани и в други общини от региона, защото това е приоритет на държавата, посочи още Христина Боева.
 

Професионалното образование- тема на форум в Димитровград


“Вярвам, че в Димитровград професионалното образование е наистина приоритет. Вярвайте в това, което правите, за да го има единственото професионално училище тук, което трябва да осигури кадри за бизнеса”, каза още в обръщението си началникът на РУО на МОН-Хасково.

Димитровград, Форум "Професионалното образование"
Дарик радио, Хасково

Форума, в който участват преподаватели, ученици, представители на бизнеса и трудовата борса, бе открит от кмета на Димитровград Иво Димов. В поздравлението си той също подчерта важното значение на професионално подготвени и квалифицирани кадри не само за общината, но и за Хасковски регион. 

Радвам се да видя и представители на работодателите в залата, макар и да очаквах да са повече, защото е изключително важно професионалното образование да подготвя кадри, от каквито бизнесът конкретно има нужда, посочи още Димов.

Димитровград, Форум "Професионалното образование"
Дарик радио, Хасково

Форумът продължава с "Училище - Бизнес - Академия" - кариерно ориентиране. Сред останалите теми са: придобиване на степен на професионална квалификация, повишаване на качеството на професионалното образование и проект на система за трансфер на кредити. В него активно участие вземат също Георги Стоев, представител на "Тракия икономическа зона", преподаватели от професионалната гимназия, представители на ВУЗ и на община Димитровград.
 

70 години професионално образование честват в Димитровград


Дискусията "Споделени практики, бъдещи планове и очаквания" на финала ще очертае основните насоки за развитие на професионалното образование в общината.

Организатори на форума са единствената вече димитровградска професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" и общината по повод 70 години професионално образование в Димитровград.