/ DarikNews, архив
70 години професионално образование честват в Димитровград
100920
70 години професионално образование честват в Димитровград
  • 70 години професионално образование честват в Димитровград
70 години професионално образование в Димитровград отбелязва през тази година първото в страната химическо училище, днес Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. От ръководството й днес представиха програмата за честване на юбилея, която стартира със срещата в зала „Гроссето“. Историята на училището и развитието му в годините, както и планирания за 2019/2020 г. план-прием бяха сред представените теми.

Утвърдиха приема за учебната 2019/2020 в Хасковска област

За 11 април от гимназията предвиждат национален форум на тема „Професионалното образование - предизвикателства и перспективи“, съобщи директорът Румяна Монева.

За програмата и целите на форума говори подробно старши учителят Румяна Лозева, която припомни, че училището е единственото за област Хасково, в което има паралелка с дуално обучение. "Законът за образованието е нов за всички учебни заведения в страната и поставя редица предизвикателства пред професионалните гимназии с въвеждането на двустепенна форма за обучение- нещо, което ще бъде предмет на дискусията", посочи Румяна Лозева.

Наградиха най-четящите димитровградчани (СНИМКИ)

Програмата продължава до 5 септември, когато е кулминацията на тържествата и 70-годишнината си ще отбележи единствената вече в Димитровград професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Планирани са изложба, представяне на портфолиото на училището и среща на възпитаници, дългогодишни преподаватели и негови ръководители.

Повече чуйте в звуковия файл.