тризнаци
тризнаци / община Стара Загора
Деветокласниците Мария, Димитър и Георги Еневи, ученици в ГПЧЕ “Ромен Ролан“ в Стара Загора, спечелиха първа награда от Националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство - училище - общество“.

Те са представили проект как пандемията COVID-19 и социалната изолация влияят върху семейните взаимоотношения и ескалацията на домашното насилие.

„Радваме се, че успяхме да спечелим първо място в конкуренция с 250 проекта от цялата страна“, казват младите таланти.

Те участват в Националната ученическа конференция за втора поредна година. Миналата година са били най-малките участници във възрастова група 8-12. клас и в раздел „Презентации“ са завоювали трето място с проект „Различните деца“, представящ деца с аутизъм.

Горди сме, че сме част от семейството на роменролановци, споделят учениците.

„Освен добрата подготовка по чужди езици, която получаваме в гимназията, ние получихме и възможността да развиваме и нашия интерес в областта на информационните технологии.

Подкрепяни и напътствани от нашите преподаватели по информационни технологии – Живка Недялкова и Радостина Кръстева, участвахме в Олимпиадата по информационни технологии, участвахме с наши проекти и в редица национални конкурси, където за наше щастие успявахме почти винаги да сме на призовите места“, разказват още тризнаците.