парк Артилерийски
парк Артилерийски / община Стара Загора
След светлите празнични дни, живите дръвчета, които са украсявали домовете на старозагорци, ще имат и тази година отредено специално място за засаждане. Парцелът, който е избран, се намира в парк „Артилерийски“, непосредствено под южната част на паркинга - по продължението на ул. „Христо Ботев“.

„На терена ще има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи“, обясни началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ Николай Стоев. Той напомни, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени непосредствено след като са изпълнили своята роля, както и обилно полети с вода.

Ето и местата, определени за засаждане:

места
община Стара Загора


Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на ОКД, за да радват дълго елхите посетителите на парка, както и да допринесат за още по-зелена Стара Загора. Мястото също е избрано с цел да бъде подходящо както за иглолистните видове, така и за грижите за тях след това.

След миналогодишните празници инициативата на кмета на Живко Тодоров даде шанс на десетки станали ненужни коледни елхи и борчета да красят част от парк „Загорка“.