Спорът за  бившето Военно комендантство в Казанлък ще се решава от Съда
Спорът за бившето Военно комендантство в Казанлък ще се решава от Съда / Деляна Бобева
Спорът за сградата на бившето Военно комендантство в Казанлък отива в съда.

Заради постъпило официално възражение от група граждани по решението за продажба на 773 кв. метра от спорния имот, председателят на Общинския съвет на Казанлък Васил Самарски в нарочни писма до кмета на града Стефан Дамянов, областния управител Мария Нейкова и до Районния съд ги информира, че съгласно действащия АПК решението на общинския законодателен орган е спряно и че той ще внесе цялата преписка по спора в съда за разглеждане и произнасяне по компетентност.

С отнасянето на спора до Съда, Самарски изпревари с ден кмета на общината Стефан Дамянов, който върна спора за ново решение в Общинския съвет. За това настояваха в протестна декларация представителите на 11-сет партии и сдружения от района.

В новата създадена ситуация окончателното решение по спора за продажбата на апетитния имот в центъра на града ще се реши от Съда.

С 20 гласа “за” на 15-ти февруари общинските съветници на Казанлък решиха да бъде продаден общинския дял от спорната сграда, от 773 кв. метра на съсобствениците – Анка Димитрова Бончева и Екатерина Петкова Бончева- Лисичарова за сумата от 720 хиляди лева без ДДС.