/ iStock/Getty Images
Мъж блудства с петокласничка в Стара Загора. Постът е бил публикуван в социалните мрежи от бащата на момичето, а целта му е била да предотврати други такива случаи, предаде "Фокус".

Той сподели, че това се е случило вчера около 14:00 часа в кв. "Самара" 2 в града. Петокласничката се е прибирала от училище и е пресрещната от възрастен мъж със сини работни дрехи, шапка и сини очи. Той я е хванал през кръста, опипвал я е и я е придърпал към храстите. Детето е успяло да се измъкне и веднага е разказало на родителите си. Те, от своя страна, потърсили помощ от съгражданите си, както и информация за камери в района.

Прокуратурата разследва сигнал за блудство на учител с дете в Сливен

Иван, който е баща на момичето сподели, че е благодарен на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговия екип, които още днес са се свързали с него, прегледали са записите от камерите и за отрицателно време са намерили възрастния мъж.

"Извадили са записите и са готови да ги предоставят пред органите на реда.  Вижда се как я чака, пресреща и тръгва да върви с дъщеря ми. Лошото е, че посредата на моста се спират, камерата не хваща как я обарва и я придърпва за кръста към храстите. После се вижда как той свива вляво, посока кв. "Самара" 3, покрай детската площадка, а момичето ми продължава напред към кв. "Самара" 2. Благодаря много на общината за съдействието. Оттук нататък ние ще предприемем съответните мерки“, каза бащата.

Към момента полицията все още не запозната със случая, но това предстои да се случи до няколко дни.
Агенция "Фокус"