/ dariknews.archive
Британски съд оправда учителка, обвинена в неприлична кореспонденция и секс с 15-годишен ученик, разкри Daily Mail. Съдебните заседатели установиха, че 46-годишната Ребека Уайтхърст е невинна.

Според бивш ученик през 2019 г. тя му изпратила снимка на гърдите си, а по-късно докоснала гениталиите му и правила секс с него на задната седалка на колата си.

Уайтхърст отхвърли всички обвинения от самото начало. Според нея по това време юношата е имал психически затруднения. Когато учителката се опитала да му помогне, той изтълкува погрешно намеренията й и започнал да я ухажва, но тя го отхвърлила. Това го обидило, така че той измислил история за сексуално насилие, която е в основата на наказателното дело.

„Той каза, че не иска да комуникира чрез училищен имейл, защото й няма доверие. Тогава му изпратих писмо с моите координати в месинджъра. Той ме намери и ми каза тайната, която се страхуваше да изпрати по пощата. Тайната беше, че той беше влюбен в мен “, каза учителката на процеса, признавайки, че комуникация в месинджъра е грешка от нейна страна.

Уайтхърст също твърди, че един ден ученик влязъл в час след училище и се опитал да я целуне, а когато тя се опитала да го отблъсне с ръце на раменете му, той го приел като одобрение. След това започнал да я „опипва по интимните места“, а когато тя го отхвърлила, той й ударил шамар и започнал да я плюе в лицето. Жената каза, че не е уведомила ръководството на училището за инцидента, тъй като се страхувала, че цялата вина ще бъде хвърлена върху нея. По-късно тя напуснала работата и избягвала контакт с младежа.

Кралският съд в Манчестър свали всички обвинения срещу Уайтхърст във вторник. На журито му трябваха три часа, за да вземе решение. След като научи, че е призната за невинна, майката на две деца се разплака. Тя напусна съдебната палата, придружена от съпруга си. На журито, между другото, беше показан и запис от разпита на младежа, в който той твърди, че двамата с учителката били влюбени един в друг и правили секс по взаимно съгласие. 
БГНЕС