Шампионът в Балканската лига очаква труден мач в Стара Загора
Шампионът в Балканската лига очаква труден мач в Стара Загора / Dariknews.bg

Треньорът на баскетболния Сигал (Прищина) Мариан Илиевски очаква тежък първи мач срещу старозагорския Берое в новото издание на SIGAL-UNIQA Балканска лига. Срещата между двата тима е утре вечер от 18,00 часа в общинската спортна зала „Стара Загора".

„Всеки нов тим в този турнир тръгва с големи амбиции и желание, а Берое е точно такъв тим. И както тяхната загуба вече е в историята, така и нашата титла от миналия сезон е в историята. Да, това е нещо положително, но е в миналото. Затова не можем да си позволим да се отпуснем без значение с кого играем. Искаме да покажем, че и тази година сме отбор с амбиции за нещо повече. Всеки път когато спечелиш нещо, искаш да го задържиш, но това е по-трудната част.

Що се отнася до самия мач, очаквам да стане добър двубой. Берое играе в собствената си зала и това ще му даде известно предимство. Нека обаче по-добрият да победи", заяви Мариан Илиевски. Той допълни, че самочувствието, което и неговият тим притежава е нормално за всеки спорист. „Ако го нямаш, няма смисъл да излизаш на паркета или на стадиона. Всички играем, за да победим".

„Като за първи мач на международна сцена и независимо от последния ни мач - загубата от Балкан във вътрешното първенство, този двубой ще остане в историята, защото е първи. Затова призовавам всички, които обичат спорта в Стара Загора да дойдат и да ни подкрепят в залата. Надявам се залата да бъде пълна и хората да останат доволни от видяното. Жребият не беше добър за нас, защото играем срещу шампиона, но все пак е добър тест", коментира наставникът на Берое Любо Минчев.

От този сезон екипа на Сигал (Прищина) носи българският национал Станимир Маринов. „За мен това е ново предизвикателство, нов отбор и нов треньор. В Стара Загора идваме с амбицията да защитим имиджа си на шампион в SIGAL-UNIQA Балканска лига. Няма обаче място за подценяване на съперника, много добре знаем срещу кого се изправяме. Любо Минчев е достатъчно известен в България, знае се че неговите отбори играят здраво в защита и с бърза атака.

Ще подходим с респект към домакините, като целта ни е след края на срещата да имаме поне точка повече от тях. Очаквам да се получи един добър мач, тъй като интересът към баскетбола в последните години се увеличава. Предполагам, че и залата ще е пълна и е нормално да има известен домакински натиск от страна на Берое", коментира родният национал.

Очаквам да стане добър мач. Ние се готвим за всеки двубой еднакво и няма значение дали играем срещу шампиона в този турнир или срещу някой по-слаб отбор. Излизаме за победа, още повече че отбора ни напредва с всяка изминала седмица. Остава да започнем да го показваме в двубоите", заяви баскетболистът на Берое Тихомир Желев.