Дом Българка
Дом Българка / netinfo
Получиха ги от спортния министър
Спортни екипи и пособия получиха децата от Дом „Българка” в Стара Загора от спортния министър Красен Кралев. В дом „Българка“ живеят ученици на възраст от 12 до 19 години. Те получиха специално изработени екипи, топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и комплекти за игра на бадминтон. Повечето ученици се занимават активно със спорт и се похвалиха на министъра със със спечелените купи и медали от различни първенства и турнири.
 
 „Днес поставяме предсрочно началото на Европейската седмица на спорта. Искам да спортувате, да растете здрави и много сериозно да се отнасяте към учебния процес в училище“, обърна се министър Кралев към децата. По-късно той посети алеята в парк „Пети октомври“, където разгледа изложбата, посветена на голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков.

109 години от обявяването на Независимостта отбелязват в Стара Загора

Официалното откриване на Европейска седмица на спорта #BeActive ще се състои на 23 септември от 10,30 ч в Борисовата градина в София и ще се проведе до 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца.

С новите си екипи и спортни пособия децата от дом „Българка“ в Стара Загора ще участват в спортните игри в града, които започват в 11 часа на 26 септември, в парк „Артилерийски“.