пътен полицай
пътен полицай / ГД Национална полиция
Стара Загора бе домакин на 25-ия юбилеен Национален конкурс „Пътен полицай на годината - 2017” и Ден на превенцията.

Райчо Сивенов от ОД МВР Смолян е победител в индивидуалната надпревара. След него се наредиха колегите му от СДВР Лъчезар Близнаков и Васил Бакалски от ОД МВР Смолян.

Първи в отборното класиране са отново пътните полицаи от ОД МВР Смолян. На второ място се наредиха от областната дирекция в Габрово, а третото място завоюваха колегите им от Добрич.
 
62 младши автоконтрольори от всички областни дирекции на Министерството на вътрешните работи се включиха в надпреварата в 5 дисциплини. В най-престижния конкурс за пътни полицаи състезателите – 58 мъже и 4 жени, и тази година бяха подложени на изпитание при решаване на теоретичен изпит по специализирана подготовка върху нормативните актове, свързани с работата им. Освен това полицаите се състезаваха и на стрелбището, където с късо оръжие демонстрираха стрелковите си умения.
 
Кулминацията на конкурса бе днес в парк „Артилерийски”, когато на три полигона участниците в състезанието се включиха в демонстрации по оказване на долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия, както и по майсторско управление на мотоциклет и автомобил.
 

пътен полицай
netinfo


До 1 октомври продължи и Седмицата за превенция на детската пътна безопасност като Денят на превенцията съвпада с Националния конкурс „Пътен полицай на годината”.

Пътна полиция и партньорите от Академията на Министерството на вътрешните работи, Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Областното управление на образованието – Стара Загора, отдела за закрила на детето при Дирекция „Социално подпомагане” – Стара Загора, ДИДАСКО, мотоклуб MC Free Wind Riders, автомобилен Ретро клуб Стара Загора и др.,

пътен полицай
ГД Национална полиция


подготвиха превантивни материали, показах изложба на детски рисунки, участваха в забавни занимания, демонстрираха технически средства и др.