храна
храна / dariknews.archive
Специална прожекция на норвежкия документален филм „Негодно за консумация” ще бъде представена от 15:00 часа, в Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора, улица „Христо Ботев” № 205.

„Негодно за консумация“ /2017 г./ проследява епичното пътуване на група млади мъже, които прекосяват 3000 км с велосипеди от най-северната до най-южната точка на Норвегия, хранейки се единствено с храна, която е предвидено да бъде изхвърлена. Заглавието е с продължителност 52 минути и повишава вниманието към проблема с разхищаването в глобален план на годна за консумация храна. 

Гост на прожекцията ще бъде режисьорът на филма Киеран Колле, който идва в България през ноември за три специални КинеДок прожекции в София, Варна и Стара Загора.

Вход свободен! 

670 хиляди тона храна се изхвърлят в България, докато в същото време има над милион и половина българи, които не могат да си осигурят хранене. 
Можем ли да спасим тази храна и преди края на срока на годност тя да бъде разпределена? Вярно ли е, че бизнесът я унищожава, защото така е по-евтино?
„Загубите... са зашеметяващи”...