/ Апелативна прокуратура-Пловдив
Окръжна прокуратура-Стара Загора води разследване за установяване извършено престъпление от длъжностни лица при Регионална инспекция по околната среда и водите  и Изпълнителна агенция по околната среда. До момента по делото няма привлечени като обвиняеми и не са взети мерки за процесуална принуда.
 
Експерт по Ндрангета за това дали италианската мафия складира боклук в България (ВИДЕО)

Иззети са множество документи от Регионална инспекция по околната среда и водите и Изпълнителна агенция по околната среда. Разпитани са в качеството на свидетели длъжностни лица от екоинспекцията и агенцията.
 
Разследването на Окръжна прокуратура е започнало след действия по наблюдавано от Районна прокуратура –Стара Загора досъдебно производство. То е заради открити отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход.

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

Те се намират в сграда № 3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на село Обручище, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в  Гълъбово.
 
По досъдебното производство на Окръжна прокуратура следва да установи дали длъжностни лица са нарушили или неизпълнили служебните си задължения с цел да набавят за другиго имотна облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.
 
Разследването продължава.